SWEA North Carolina

Volontärsuppgifter

Vad kan jag hjälpa till med inför och på julmarknaden? 

Julmarknaden är årets viktigaste event då detta är den i särklass största källan till inkomster för SWEA NC. Men viktigast av allt är att detta är riktigt roliga dagar där vi hjälps åt att planera, utveckla våra stationer, göra inköp, förbereda verksamheten, baka, dekorera lokalen mm tillsammans i riktigt härlig SWEA-anda.

Låt dig dras med i julstämningen och hjälpa till att skapa ännu en fantastisk julmarknad. Vi behöver många Nissar för att lyckas med årets viktigaste och roligaste event. Anmälan sker via sign-up-genius som kommer till alla medlemmar i separat mail i god tid inför julmarknaden. Nedan kan du läsa om de uppgifter som du kan hjälpa till med;

Bakbordet

Vill du baka och donera till bakbordet? Vi säljer t ex bröd, bullar, lussekatter, mjuk pepparkaka och knäck. Allt samordnas av en ansvarig för att vi ska få ett proffsigt svenskt bakbord. Gemensamt recept finns för så att vi bakar likadant.

Flera frivilliga händer träffas och rullar bullar tillsammans. Gemensamt recept till chokladbollarna finns.

Vi träffas hos Lena på Swedebread och bakar ut lussebullar.

Kan du vara med bara del av tiden. Inga problem. Varje stund räknas!

Bokbordet

Ansvarig + volontärer till bokbordet. Vi har befintliga böcker som skall säljas på marknaden. Vi behöver göra skyltar som anger pris på böckerna.

Dans runt granen

Vi behöver volontärer som hjälper till med dans runt granen. Här ser vi gärna att många barn är med. Vi dansar till förinspelad musik och dansen sker 15 minuter kl 4.30 pm. Vi söker här en ansvarig som säkerställer musiken och att dansen blir av.

Dekorera Lokalen

Dagen innan marknaden åker vi till lokalen i Raleigh. Vi samåker i den mån det går. Vi börjar vid förrådet och packar in i en lastbil som vi kör till marknadsplatsen där vi lastar av och hjälps åt att ställa i ordning stationer, packa upp och dekorera. Vi säljer fika till alla volontärer. Swea bjuder på pizza till hungriga volontärer. Här behöver vi många Nissar så varje liten stund du kan vara med uppskattas oerhört!

Folkdräktsshow

Har du en folkdräkt? Vill du vara med och visa upp den på scen under dagen? Rae från Vasa berättar om varje folkdräkt under 15 min på scen. Du bär och visar upp din dräkt men behöver inte själv berätta om din dräkt.

Fotograf

Har du en kamera och tycker om att ta bilder? Du behöver inte vara proffs. Vi önskar en eller flera som hjälper oss att föreviga dagen. Bilderna vill vi kunna använda i våra sociala medier och när vi marknadsför nästa julmarknad.

Kids Raffle

Vi behöver en ansvarig till Kids Raffle. Vi anordnar ett lotteri för barn med ett stort hjul. Vi behöver en eller ett par som förbereder stationen och ser till att det finns en bra struktur för lotteriet och att stationen är fin. Priser doneras av sponsorer. Vi behöver göra skyltar för lottpris. Vi vill gärna ha in tips om potentiella sponsorer.

Luciatåg

Swea anordnar lucia tåg som går av stapeln kl 16. Vasa Drängar kommer att ackompanjera tåget. Vi behöver barn och ungdomar. Lucialinnen kan lånas.  Alla barn och ungdomar behövs och är varmt välkomna!

Marknadsdagen: 

Vi behöver många volontärer som jobbar på de olika stationerna. Har du barn över 10 år? Att arbeta på marknaden är ett fantastiskt tillfälle för ditt barn att vara med och skaffa sig erfarenhet. Självklart skriver vi ut intyg så att barnen kan tillgodoräkna sig volontärstimmar.

Raffle/ Silent auction 

Vi behöver volontärer som anordnar och planerar lotteriet. Priserna skänks från sponsorer. Vi behöver göra skyltar.

Santas Workshop

En interaktiv station för barnen. Den här stationen är ny för 2018 och här behöver vi flera volontärer + en ansvarig som tillsammans planerar och säkerställer att barnen kommer till en rolig, mysig och interaktiv tomteverkstad. Vi har ett litet hus som vi sätter upp till stationen.

Swedish Fika

Swedish fika är vår största station och här behöver vi främst hjälp på själva marknadsdagen, men vi behöver också  volontärer som hjälper till att köpa in material, göra skyltar och baka.