SWEA North Carolina

SWEA North Carolina

SWEA North Carolina bildades 1997, och har omkring 80 medlemmar i varierande åldrar. Många är här för en kortare period p.g.a. utlandskontrakt eller studier, andra är permanent bosatta här.

Medlemmar
Den största delen av våra medlemmar bor i Triangeln d.v.s. området kring Raleigh, Durham och Chapel Hill, samt i Triaden, som området kring Greensboro, High Point, Winston-Salem och Burlington kallas, samt i Charlotte med omnejd. Men vi har medlemmar över hela North Carolina från Boone i väster och ända ut till Wilmington vid kusten. Huvuddelen av våra aktiviteter äger rum i Triangeln, Triaden och Charlotte-området, men naturligtvis hälsar vi alla medlemmar lika välkomna.

Evenemang
Vi har ett varierande program med aktiviteter både på dag- och kvällstid. Vi har med jämna mellanrum en SWEA-kväll med intressanta föredrag. Till jul arrangerar vi tillsammans med andra skandinaviska organisationer en skandinavisk julmarknad i Raleigh-området med mat, tradition och pyssel. Vi försöker på många andra sätt verka för en aktiv svensk koloni i North Carolina. Under året äter vi semlor och våfflor, firar nationaldagen, har kräftskiva, glöggfest samt lite ärtsoppa och punsch då det passar. Kolla in vad som händer i den närmaste framtiden i vår kalender.

Sociala Medier
Vi finns på Facebook och Instagram där vi presenterar våra kommande träffar samt lägger upp bilder från de samma. På Facebook ger vi även tips och råd om allt mellan himmel och jord.

SWEA International
SWEA North Carolina är en del av SWEA International, föreningen för svensktalande kvinnor över hela världen, grundad i Los Angeles 1979 av Agneta Nilsson. SWEA International fick 1994 “Positiva Sverigepriset” för medlemmarnas insatser att stärka Sverigebilden utomlands. Läs mer om SWEA International här.

Hjärtligt välkommen till SWEA North Carolina!